lördag 2 juli 2011

V.35

Idag går vi in i v.35!
41 dagar kvar till bf. helt sjukt ju!

Barnet:
Barnet är omkring 33 cm från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Det centrala nervsystemet mognar klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig i vikt. Barnet fyller ut nästan hela livmodern och har inte mycket utrymme alls.

Mamma:
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp pga östrogenet, det kan göra att man får ont i ryggen eller bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen.
Prata genom din födelseplan med din barnmorska och lägg den i din journalmapp.

Partner:
Du och din partner kanske redan har börjat med nedräkningen för bebisens ankomst då det är hög tid att börja förbereda sig på förlossningen.
Det är viktigt att ni som partners fungerar som ett team inför förlossningen. Även om man tycker sig vara överens kan det vara givande och betryggande för båda två att ni går igenom era önskemål. Är det första förlossningen du är med på kan det vara bra att prata med en närstående om dennes erfarhenheter.
Kanske kan du få en bredare bild och råd inför den stora dagen?

Jag:
Känns inte så mycket annorlunda denna vecka motför förra veckan.
Har en del saker kvar att köpa som tex skötväska,krämer o lite vårdsaker. Och sängkläder. Sen tror jag vi har allt att börja med. Blir nog något klädesplagg till oxå ;)

Inga kommentarer: