tisdag 5 april 2011

V.22

Mamman

Varmt och svettigt

Känner du dig varmare och svettas mer än vanligt? Som så många andra av kroppens organ blir sköldkörteln mer aktiv när du är gravid. Det kan innebära att du känner dig varmare. 


Trots det tycker många kvinnor att det är rätt roligt att vara gravid nu. Du kan fortfarande böja dig och sitta bekvämt, det ska inte vara några problem med att gå och morgonillamåendet har vanligtvis gått över. Du mår förmodligen ganska bra.

Från Annan sida

Har du ont i ryggen? Fått stora fötter? Dåliga tänder? Inte nog med det, nu ska ditt bäcken börja luckras upp och hos vissa kvinnor kan det orsaka smärtsamma besvär. Allt detta bidrar ju naturligtvis till en stor frustration. Försök att peppa dig själv med hur fantastiskt modig och stark du faktiskt är! Passa också på att göra saker med din partner som ni kanske inte hinner med när barnet är fött. Res, gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner på en alkoholfri fest! 

Jag: ont i ryggen, yes! Ont i nedre delen av magen ibland. Å får lite foglossning vid promenader o så. Är trött som satan, som i början av grav. Yr å vimsig oxå :p 

Känner bebis hela tiden nu å det är mysigt :) men lite läskigt känns de oxå tycker jag :) 

Bebis! :

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring. 
Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare. 
Man kan se läpparna tydligt. Barnets fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.

Från annan sida;

Nu har bebisen blivit känslig för beröring och den flyttar sig om man buffar till den. Lungorna håller på att utvecklas för fullt. Naglarna är färdigutvecklade men fortsätter att växa. Hjärnan växer snabbt. Barnet har också fått en dygnsrytm som innebär att den är vaken ibland och sover ibland. 

Konstigt att de står lite olika ;)

1 kommentar:

kattis sa...

nee jag tänker våga vägra järn tabletter =)
nu har jag köpt riktigt nice, sån där belt, som man kan knäppa på båda sidorna, jätte skönt faktist =)
jag har inte blivit speciellt varmare än vanligt, jobbigt när de väl kommer :s